Carregant...
 | 
 | 
MAPA WEB   /   AVÍS LEGAL   /  CERCAR:
Youtube Facebook Twitter Instagram

HERÈNCIA
El dia 7 de juny de 1926, al xamfrà de la Gran Via de les Corts Catalanes amb el carrer de Bailèn, un tramvia de la línia 30 envestí Gaudí, que resultà greument ferit. Va ser traslladat a l'Hospital de la Santa Creu, on expirà tres dies després. El cos de l'arquitecte va ser enterrat el dia 12 d'aquell mes a la capella del Carme de la cripta del Temple de la Sagrada Família, després que el seu fèretre, que recorregué gran part de la ciutat, fos seguit per una multitud que va voler acomiadar el qui fou l'arquitecte més il·lustre de la ciutat.

La construcció del Temple Expiatori de la Sagrada Família va ser aleshores continuada pels seus arquitectes i artistes col·laboradors, seguint el seu projecte definit en plànols i models de guix. Amb els anys, l'obra s'ha enriquit amb la participació de molts arquitectes i artistes, amb l'objectiu de seguir la idea original de l'arquitecte.

Amb els anys, la figura de Gaudí també ha guanyat adeptes, s'ha difós considerablement i a hores d'ara és molt ben valorada; la seva obra ha esdevingut un dels principals reclams culturals de la ciutat i és un llegat declarat patrimoni de la humanitat per la UNESCO.
Enterrament de Gaudí el 1926

Enterrament de Gaudí el 1926