Carregant...
 | 
 | 
MAPA WEB   /   AVÍS LEGAL   /  CERCAR:
Youtube Facebook Twitter Instagram

REPRESA: 1939-1985
Després de la Guerra Civil Espanyola es reprèn la construcció del Temple Expiatori de la Sagrada Família, que es continua aixecant lentament. Entre 1939 i 1940, l'arquitecte Francesc de Paula Quintana i Vidal, col·laborador de Gaudí des del 1919, restaura la cripta cremada i recompon moltes de les maquetes malmeses, que serveixen com a models per continuar la construcció segons la idea original de Gaudí.

El 1952 se celebra a Barcelona el XXXV Congrés Eucarístic Internacional, i per aquest motiu se celebren diversos actes al temple. Aquell mateix any es construeix l'escalinata del Naixement i s'il·lumina per primera vegada la façana, que el 1964 serà permanent per voluntat de l'Ajuntament de Barcelona.

Els treballs continuen amb força el 1954, quan es comencen els fonaments per bastir la façana de la Passió, sobre la base dels múltiples estudis fets per Gaudí entre 1892 i 1917. Després dels fonaments, s'hi construeix la cripta, on el 1961 s'instal·la un museu per tal d'explicar als visitants els aspectes històrics, tècnics, artístics i simbòlics del temple. Aquesta façana veurà aixecats els quatre terminals dels campanars el 1976, que són acabats l'any següent.

Una data important és el 1955, quan es du a terme la primera "capta", tot un dia dedicat a recaptar fons per a pagar les obres, iniciativa que es mantindrà els anys següents, fins avui, com una forma participativa de la societat en la construcció del temple.

El 19 de març de 1958, festivitat de Sant Josep, es col·loca el conjunt escultòric que representa la Sagrada Família, fet per Jaume Busquets, a la façana del Naixement.

A partir del 1978 es fan els fonaments de la nau i el creuer, s'aixequen les columnes, les voltes i les façanes de la nau principal i transeptes.

Façana de la Passió. 1973
Construcció. 1983