Carregant...
 | 
 | 
MAPA WEB   /   AVÍS LEGAL   /  CERCAR:
Youtube Facebook Twitter Instagram

PRESENT: 1986-2013
Des del 1986, l'escultor Josep Maria Subirachs és l'encarregat de dur a terme l'obra escultòrica a la façana de la Passió, que ha anat executant segons el seu estil personal al llarg de vint anys.

L'any 2000 es construeixen les voltes de la nau central i les del transsepte, i alhora es comencen els fonaments de la façana de la Glòria Aquell any, en ocasió del canvi de mil·lenni, se celebra una missa a l'interior del temple que permet copsar la grandiositat de l'obra.

El 2001 es completa el finestral central de la façana de la Passió i s'hi col·loca un vitrall dedicat a la resurrecció, obra de Joan Vila-Grau. També s'acabem les quatre columnes del centre del creuer.

La figura i l'obra de Gaudí són especialment recordats el 2002, en què l'Ajuntament de Barcelona impulsa l'Any Internacional Gaudí amb motiu del 150è aniversari del seu naixement. El Temple Expiatori de la Sagrada Família hi participa amb diverses activitats, com la restauració, el trasllat i l'obertura de les Escoles Provisionals de la Sagrada Família. Escoles Provisionals de la Sagrada Família com a nou espai expositiu, o la celebració de "Nit de llum i foc", un espectacle que té lloc l'1 de juny i que, mitjançant una il·luminació especial i un espectacular castell de focs, esdevé el punt àlgid de la commemoració.

Durant el 2002, l'escultor Josep Maria Subirachs fa el projecte del mur dels patriarques i profetes que Gaudí sitúa a la porxada de la façana de la Passió, i al 2005 es col·loca l'escultura de l'Ascensió entre les torres d'aquesta façana. Paral·lelament, es situen als finestrals de la nau central els símbols eucarístics del pa i del vi realitzats per l'escultor japonès Etsuro Sotoo.

El 2006 es construeix la cantoria de la façana de la Glòria segons els models de Gaudí. S'acaben l'any 2008 les voltes del deambulatori de l'absis. Entre el 2008 i el 2010 es van acabar les voltes del creuer i de l'absis, a sobre de les quals s'ha d'aixecar la torre del cimbori central acabada amb una creu a 170 m d'alçada, i la de l'absis, dedicada a la Mare de Déu. La torre central anirà envoltada de quatre més, dedicades als evangelistes.

Les tasques principals actuals i dels anys vinents es basen en la construcció de la primera sagristia (ponent) i la de les torres centrals: la de Jesucrist, les dels quatre evangelistes i la de la Mare de Déu, les cinc darreres ja iniciades . El temple es complementarà amb la construcció de la façana principal, la Façana de la Glòria

Voltes

Finestrals
Columnes