Carregant...
 | 
 | 
MAPA WEB   /   AVÍS LEGAL   /  CERCAR:
Youtube Facebook Twitter Instagram

ESCULTURES A LA FAÇANA DE LA PASSIÓ
Les escultures de la façana de la Passió destaquen pel contrast que exerceixen sobre el seu fons, exempt d'ornaments i aparentment compost amb formes simples. Gaudí volia simbolitzar d'aquesta manera la desolació, el dolor i la mort de Jesucrist. Sobre aquest plantejament, l'escultor Josep Maria Subirachs realitzà, des de l'any 1986 i fins al 2005, les dotze estacions del Via Crucis.

Tal com correspon, i comparant-la amb la façana del Naixement, hi manquen referències a la joia de la vida, com l'ornamentació floral i animal, i s'hi accentua la representació del sentiment per la pèrdua irreversible de la mort. Aquesta portalada dramàtica mostra el sacrifici fet per Jesús en favor els humans.

Tots aquests conjunts, carregats d'una forta simbologia, s'acompanyen de diversos materials i dissenys que ajuden a comprendre millor els temes presentats.

A sobre d'aquesta portalada s'alcen els campanars, on s'observen els fruits de l'hivern i la tardor (els períodes de més foscor i fred a Catalunya), com castanyes, magranes o taronges, que completen la simbologia mediterrània en aquesta part del temple.
Detall escultòric de la Façana de la Passió

Detall escultòric de la Façana de la Passió