Carregant...
MAPA WEB   /   AVÍS LEGAL   /  CERCAR:
Youtube Facebook Twitter Instagram

ESCULTURES AL PORTAL DEL ROSER
D'entre les diverses escultures que hom pot trobar a l'interior del temple, cal destacar les que formen el portal del Roser. Aquest accés està situat entre la intersecció del claustre amb la façana del Naixement i va ser l'únic que Gaudí va fer en vida. Amb aquest volia indicar com havien de ser els altres, dedicats a la Mare de Déu de Montserrat, i els de la façana de la Passió, la Mare de Déu de la Mercè i la dels Dolors.

El portal del Roser és un espai de dimensions reduïdes però profusament decorat. Hi destaca l'escultura dedicada a la Mare de Déu del Roser amb el Nen Jesús en braços, situada al capdamunt de la porta i acompanyada per sant Domènec i santa Caterina en posició d'oració i pregària. Hi ha dues grans mènsules que suporten els arcs del sostre i que estan decorades amb escultures que simbolitzen els perills de la temptació. Aquestes maldats, representades a la part baixa, estan contraposades amb la bondat de la Mare de Déu, situada a la part superior i il·luminada per una llanterna, on dansen feliçment diversos angelets. A les parets hi ha diverses inscripcions, com "regina rosarii" i al mur de l'entrada es pot llegir "Ora pro nobis pecatorius nunc" i continua al mur lateral "et in hora mortis nostrae amen".

En un dels murs hi ha el grup escultòric La mort del just, en què la Verge mostra el Nen Jesús a un vell agonitzant per reconfortar-lo.Detall escultòric de la Capella del Roser

Detall escultòric de la Capella del Roser
Detall escultòric de la Capella del Roser