Carregant...
 | 
 | 
MAPA WEB   /   AVÍS LEGAL   /  CERCAR:
Youtube Facebook Twitter Instagram

VITRALLS
El temple té vitralls en diversos finestrals i obertures. Cal destacar els realitzats pel vitraller Joan Vila-Grau a partir de 1999, construïts amb vidre de diversos colors fixats amb plomada i formigó. En aquests vitralls, Vila-Grau simbolitza temes concrets mitjançant les masses de colors.

Els primers vitralls que es van col·locar foren els dels transseptes, que expressen la simbologia prevista per Gaudí. El vitrall principal del transsepte de la façana de la Passió representa la resurrecció, els vitralls laterals i els de la nau principal simbolitzaran els sants i santuaris relacionats amb l'església local representada en cada columna. Els vitralls superiors de les naus laterals explicaran les paràboles de Jesús "Jo sóc la llum, la veritat i la vida", "La resurrecció", etc. Els vitralls de la nau central no tindran color i es faran amb vidres clars, translúcids o ratllats, per simbolitzar la puresa, i per permetre alhora la màxima entrada de llum a l'interior.

Els dissenys de Vila-Grau han estat executats per l'empresa de vitralls artístics de Josep Maria Bonet, que anteriorment ja havia produït altres vitralls per al temple, com per exemple alguns dels de la cripta.
Vitralls
Vitralls
Vitralls